• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Заповнюємо податкову накладну: чи треба зазначати окремо код послуги і комплектуючих? 

Чи треба окремо зазначати у податковій накладній код послуги, а окремо код комплектуючих, якщо при наданні послуг/виконанні робіт використовуються комплектуючі?

Надання послуг з гарантійного сервісу можна передати третій особі 

Компанія є імпортером світлообладнання. Чи може компанія продати гарантійні зобов'язання третій стороні на умовах передоплати (українській компанії) уклавши трьохсторонню угоду?

Податкова накладна на кінцевого споживача 

Як правильно робити виписку податкових накладних на кінцевого споживача для підприємств роздрібної торгівлі (продаж тютюнових та алкогольних товарів)?

Відсутні об'єкти з податків: чи подавати звітність? 

ТОВ, зареєстроване у IV кв. 2015 р., орендує у фізособи нежитлове приміщення. У ТОВ відсутній об'єкт для оподаткування екоподатком, земділянки немає і не є землекористувачем. Але в ДПІ наполягають на поданні звітності з цих податків і погрожують штрафами за неподані декларації. Як діяти?

Великі платники податків: особливості обліку та подання звітності у 2017 році 

Підприємство включено до Реєстру великих платників податків на 2017 рік. Які особливості передбачено податковим кодексом для цієї категорії платників?

Оренда авто у засновника підприємства 

Підприємство планує орендувати у засновника підприємства автомобіль для госпдіяльності. Якими документами необхідно узаконити цю операцію, як відобразити в бухобліку оренду і списання ПММ? Які нормативи враховувати при списанні ПММ?

Внесення змін до трудових договорів та використання ПСП у зв’язку із підвищення розміру мінімальної зарплати 

Працівники оформлені по трудовому договору. В колонці, де зазначається зарплата, вказано: 101% від мінзарплати. Чи потрібно з 2017 р. міняти всі договори на ставку, чи можна далі опиратися на мінімальну зарплату 3200 грн? Що з застосуванням ПСП?

Як підприємцю - платнику ЄСВ знятись з обліку при припиненні підприємницької діяльності  

Яким чином підприємцю - платнику єдиного внеску знятись з обліку в контролюючих органах у разі припинення підприємницької діяльності?

Готівкові розрахунки у підприємця-"єдинника" 

Підприємець-"єдинник" ІІІ групи займається продажем турпродуктів фізособам. Які документи підтверджують отримання грошей від фізособи? Якщо турпродукт оплачується частинами, то чи потрібно здавати в банк готівку щодня? Які штрафи встановлено для підприємця за порушення обліку готівкових розрахунків?

В резерв відпусток віднесено невикористані відпустки: як це виправити? 

У 2015 р. (обсяг доходу до 20 млн грн) підприємство вперше створило резерв відпусток, вся сума віднесена на витрати 2015 р. В резерв віднесено відпустки, невикористані у 2013-2014 роках. Як це виправити шляхом подання уточненої декларації з податку на прибуток за 2015 р.?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»