• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відображаємо в декларації з ПДВ несвоєчасно зареєстровану податкову накладну

Як правильно відобразити несвоєчасно зареєстровану податкову накладну в декларації з ПДВ? Чи потрібно подавати уточнюючий розрахунок?

Нараховуємо зарплату працівнику з неповним робочим часом та ЄСВ

Як нарахувати зарплату основному працівнику з неповним робочим часом та нарахувати ЄСВ?

Строки видачі і повернення авансу на відрядження, що перераховується на картку працівника

Яка дата вважається датою видачі авансу, якщо він перераховується на картку (корпоративну або особисту)?

Розрахунки через платіжний термінал

Розрахунки за допомогою платіжної картки через термінал вважаються готівковими чи безготівковими? Чи потрібно при таких розрахунках надавати клієнту розрахунковий документ? Якщо так, то який?

Книгу обліку зареєстровано після отримання доходу: як діяти? 

Як фізичній особі — підприємцю, платнику єдиного податку відображати у податковому обліку доходи, отримані до дати реєстрації Книги обліку доходів та витрат?

Помилка у формі №1ДФ: чи буде відповідальність? 

Податковий агент подає уточнюючу форму №1ДФ з метою вилучення помилкової інформації щодо нарахованого доходу на користь однієї фізособи — підприємця та введення інформації щодо іншої фізособи — підприємця. При цьому сума нарахованого та виплаченого доходу не змінюється (вносяться зміни до номера облікової картки платника податку). Яка відповідальність у такому випадку?

Компенсація витрат на відрядження: що з ПДВ? 

Договором про надання послуг передбачено, що замовник відшкодовує виконавцю витрати на відрядження спеціалістів, залучених для виконання цих послуг. Чи підлягають такі операції оподаткуванню ПДВ?

Підприємець-"єдинник" може надавати власне майно в оренду як фізособа 

Чи може фізична особа — підприємець бути платником єдиного податку, якщо надає нерухоме майно в оренду як фізична особа і такий вид діяльності не зазначено в Реєстрі платників єдиного податку?

Збільшилася сума компенсації вартості поставлених товарів: що з податковою накладною? 

Чи складається постачальником розрахунок коригування до податкової накладної, якщо після здійснення операції з постачання товарів/послуг здійснюється зміна суми компенсації їх вартості, або їх повернення, а покупець таких товарів/послуг втрачає статус платника ПДВ?

Порядок нарахування податку на нерухомість, якщо відсутні правовстановлюючі документи 

Який порядок нарахування податку на нерухоме майно у випадку відсутності правовстановлюючих документів на об’єкти нерухомості?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»