• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Створення веб-сайту: нюанси бухобліку 

Як відобразити в обліку операції зі створення власного веб-сайту? 

Компенсація витрат не працівнику підприємства 

Чи може не працівник підприємства придбати за власний кошт матеріальні цінності для підприємства або здійснити оплату за таке підприємство? Як компенсувати витрачені кошти? 

Підприємство збільшувало оклади, але зменшувало доплату до мінімальної зарплати: що з індексацією? 

Чи можливо уникнути індексації, якщо підприємство періодично збільшувало оклади працівникам, але при цьому зменшувало доплату до гарантованої мінімальної зарплати? 

Невчасний розрахунок працівника при звільненні: відображаємо у звітності з ЄСВ 

29.09.2017 р. працівник звільнився та отримав зарплату за відпрацьований час. Компенсацію за дні невикористаної відпустки та ЄСВ нараховано та сплачено 02.10.2017 р. Як правильно відобразити це в звіті з ЄСВ? 

Звільнення директора без згоди засновників 

Між працівником (громадянином України) та засновником (іноземцем) укладено трудовий договір для виконання обов'язків директора товариства. Засновник не виконує обов'язків і знаходиться за кордоном. Як розірвати трудовий договір? 

Чи можна суму не поверненої фіндопомоги віднести на збільшення статутного фонду?  

04.12.2016 р. директор (засновник) підприємства надав поворотну фінансову допомогу терміном на 1 рік. У жовтні 2017 р. на зборах прийнято рішення не віддавати фіндопомогу. Чи можна суму не поверненої фіндопомоги віднести на збільшення статутного фонду? Якщо так, то якими будуть податкові наслідки, бухпроводки? Якими документами потрібно це оформити?

Донарахування ПДВ до рівня звичайних цін 

Підприємство займається вирощуванням жита. Чи потрібно донараховувати ПДВ, якщо продали жито нижче собівартості?

Дата оформлення протоколу засідання комісії із соціального страхування 

З 14.08. 2017 р. працівник перебував на лікарняному. Через відсутність листків тимчасової непрацездатності йому видали довідку, яку 15.09.2017 р. було замінено на листок непрацездатності. Якою датою слід оформити протокол засідання комісії із соцстрахування: датою видачі довідки чи датою видачі листка непрацездатності?

Відрядження працівника за кордон: як оформити? 

У липні співробітника направили у відрядження за кордон. Проживання у готелі, купівлю квитків на переліт оплатив директор особистими коштами. Добові не видавалися працівику, тому всі витрати були за особистий кошт працівника. Після повернення з відрядження працівник надав чеки щодо понесених витрат. Як оформити таке відрядження? За яким курсом треба відобразити витрати співробітником? Яку суму треба повернути співробітнику? Яка виплата згідно з авансовим звітом?

Списання безнадійної дебіторської заборгованості: чи можливо не коригувати кредит з ПДВ? 

Після спливу строку позовної давності вирішено списати безнадійну дебіторську заборгованість(безтоварну, оплачено аванс за послуги, використано ПК на підставі ПН на такі послуги). Чи можливо не коригувати кредит з ПДВ у разі списання дебіторської заборгованості? На підставі якої статті ПКУ прямо регулюється порядок коригування кредиту з ПДВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»