• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Нарахування та виплата лікарняних: як заповнити Звіт з ЄСВ? 

Які таблиці потрібно заповнювати у Звіті з ЄСВ, якщо у звітному періоді було нарахування та виплата лікарняних?

Коли можна не коригувати середній заробіток? 

На підприємстві відбувалось підвищення зарплати штатним працівникам на підставі наказу директора. Колективний договір відсутній. Чи потрібно застосовувати коефіцієнт коригування при розрахунку відпускних, якщо підвищення окладів відбувалось лише частині працівників?

Вихід співвласника з ТОВ: оподаткування ПДФО та військовим збором 

У 2017 р. один із засновників ТОВ зробив відступлення своєї частки іншому засновнику. Чи потрібно нараховувати ПДФО та військовий збір при відступленні частки іншому співвласнику? Чи можливо виплатити дивіденди цьому співвласнику за попередні роки? Чи можна виплачувати дивіденди частинами впродовж року?

Сплата земельного податку: які зміни у 2018 році? 

Що нового у сплаті земельного податку у 2018 році?

Постачання товарів за цінами нижчими від цін іншим покупцям: що з оподаткуванням? 

До групи компаній об’єднано три юрособи (загальна система оподаткування), які є пов’язаними особами. Є ситуації, коли у межах групи товар, імпортований однією компанією, постачається іншим членам групи за нижчими цінами, ніж іншим покупцям. Які особливості оподаткування податком на прибуток та ПДВ?

Визначаємо дату складання розрахунку коригування при поверненні частини оплаченого товару 

Підприємством здійснено передоплату за товар, який згодом було отримано. Згодом частина товару була повернена продавцю. Кошти за повернений товар надійшли від продавця на наступний день. Якою датою складається РК: датою повернення товару чи датою повернення оплати за такий товар?

Щорічна відпустка після відпустки по вагітності та пологах: як надати та розрахувати? 

Чи може працівниця після закінчення відпустки по вагітності та пологах піти у невикористану щорічну відпустку, а опісля піти у відпустку для догляду за дитиною до досягнення неї трьохрічного віку? Якщо можна, то як правильно нарахувати відпускні?

Порядок розрахунку показника D для цілей моніторингу податкових накладних 

Чи включаються суми сплаченого ПДФО та військового збору до розрахунку показника D відповідно до пп. 3 п. 3 Порядку №117?

Коли подавати повну фінзвітність при втраті статусу малого чи мікропідприємства? 

Підприємство належить до категорії мікропідприємництва. Якщо, наприклад, у ІІІ кварталі 2018 р. підприємство перестане відповідати ознакам малого чи мікропідприємництва, то за який період підприємство повинно подавати повну фінзвітність: за 9 місяців 2018 р. чи за І квартал 2019 р.?

Чи нараховується ПДВ при переведенні основних засобів у товари для продажу?  

Підприємство модернізувало основні засоби, балансова вартість яких становила 1 грн. За рішенням керівника модернізовані засоби плануються продати. Чи нараховується ПДВ за нормами п. 198.5 ПКУ при переведенні основних засобів у товари для продажу?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»