• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Договір еквайрингу та РРО: чи потрібно, якщо дохід менше 1 млн грн? 

ФОП на ІІ групі ЄП займається торгівлею автохімією, річний обсяг менше 1 млн грн. Є POS-термінал та договір на еквайринг з банком, РРО немає. Чи обов'язково на даний момент встановлювати РРО з огляду на наявність договору еквайрингу? 

Запізнілі первинні документи: де місце витратам? 

Підприємство у 2018 р. не включило до витрат послуги хостингу та розробку веб-сайту, оскільки не отримало актів виконаних робіт в 2018 р. Вони надійшли лише в 2019 р. Як можна включити їх в 2019 р., не змінюючи декларації на прибуток та фінансових результатів за 2018 р.? 

Як визначити розмір підприємства для фінзвітності? 

ТОВ за наслідками 2017 і 2018 року належало до мікропідпримств, а за 2019 р. – до малих. За ці роки подавалася спрощена фінзвітність. Якщо за наслідками 2020 року ТОВ буде малим підприємством, який фінзвіт воно має подавати? Чи нараховувати забезпечення оплати відпусток? 

Розширення номенклатури в податковій накладній: право на ПК 

ПН на передплату отримано 07.06.2019 р., номенклатура відповідає предмету договору – "ліс будівельний 14-19 см довжина 4 м". Відвантаження було 28.06.2019 р., при цьому номенклатура в первинних документах містить пакувальний матеріал і послуги залізниці. РК оформлено через 2 місяці після відвантаження. Чи зберігається право на ПК у червні? 

Підприємство зупинило виробництво: як списати ОЗ та незавершене виробництво? 

Підприємство вже 10 років не випускає продукцію. Є основні засоби, які потрібно списати. Чи нараховувати ПДВ при такому списанні? Як списати дебетовий залишок незавершеного виробництва на рахунку 23?  

Як внести правки до Книги доходів за 2019 рік? 

Як правильно внести зміни до Книги доходів за 2019 рік підприємця - платника ЄП ІІІ групи, якщо протягом 2019 р. попередній бухгалтер у Книзі відобразив дохід за неправильним курсом (без 4-х знаків після коми). ФОП надає послуги, дохід отримує у валюті, звіти вже відкориговані

Які штрафи за порушення касової дисципліни?

Коли скасовані штрафні санкції за порушення касової дисципліни? Чи діють вони на даний момент?

Які ОЗ показувати у формі №20-ОПП?

Які основні засоби слід відображати ц формі №20-ОПП? 

Строки ознайомлення працівників з графіками змінності та міжзмінний відпочинок

Як згідно з чинним законодавством оформити на роботу працівників на підприємстві, щоб не було порушень, якщо є можливість ознайомлювати працівників з графіками лише за два тижні? Чи потрібно дотримуватися норм міжзмінного відпочинку?

Періодичний медогляд працівників: що з оподаткуванням?

Підприємство уклало договір на проходження періодичного медогляду працівниками підприємства на виконання умов колективного договору. Нормативний акт Держпраці про визначення категорій працівників, які підлягають періодичним медоглядам, відсутній. Чи є даний медогляд додатковим благом для працівників?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»