• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Індексація зарплати при щомісячному підвищенні окладів 

Підприємство щомісячно піднімає посадові оклади на 20 гривень і щокварталу на 100 грн. Чи настає обов'язок проводити індексацію зарплати в такому разі? 

Скільки РРО (ПРРО) має мати ОСББ, яке обслуговує декілька будинків? 

На обслуговуванні у ОСББ знаходиться два житлових будинки. За одним комунальні платежі оплачуються через Приват24, за іншим - через систему Портмоне. Кошти надходять на 1 рахунок. Чи потрібно встановлювати ПРРО на кожний будинок, чи можна встановити один на два будинки? 

Утримання аліментів з відпускних 

Працівнику, з якого утримуються аліменти 25% від доходу, але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину, було нараховано перехідні відпускні. Чи потрібно базу для розрахунку аліментів визначати шляхом розподілення на відпускні поточного та наступного місяців? 

Списання МНМА та ОЗ: документи та повідомлення податкової 

На підприємстві є введені в експлуатацію МНМА, термін використання яких закінчився. При введенні була нарахована амортизація в розмірі 50%. Як правильно списати старі МНМА і ОЗ? Які документи необхідно мати, крім актів та наказу на списання?  

Доплата до МЗП та ЄСВ до доходу працівника з інвалідністю 

Працівник підприємства має інвалідність. За медичними показниками йому встановлено неповний робочий день з оплатою 0,5 посадового окладу згідно з штатним розписом. Чи потрібно здійснювати доплату до МЗП та ЄСВ, якщо його зарплата перевищує 2500 грн, але менша за 5000 грн? 

Укрупнення інформації в формі №20-ОПП

Підприємство використовує багато власних та орендованих автомобілів, сільгосптехніки, орендує цистерни для зберігання пального тощо. Чи можна подавати ф. № 20-ОПП не на кожну одиницю, а згрупувати інформацію, подавши дані за групою? Форму №20-ОПП подавати одну на всі об’єкти чи окремо на кожну групу об’єктів?

Тестування на COVID-19 від благодійної організації: яку ознаку доходу зазначати?

Благодійна організація надає допомогу фізособам у формі оплати вартості послуг, наданих медичним закладом у вигляді тестування на COVID-19. Одночасно дотримано вимоги пп. «а» пп. 170.7.4 та пп. 165.1.19 ПКУ. З якою ознакою відображати такий дохід у формі №1ДФ?

Надання ФОПом-«єдинником» медпослуг в 2020 році: що з РРО?

ФОП – платник ЄП ІІІ групи надає медичні послуги. Якщо його дохід не перевищив обсяг в 1 млн грн протягом 2020 року, то чи може він не застосовувати РРО?

Як сплатити ПДФО та військовий збір з вартості корпоративного одягу, що надається працівникам?

Підприємство купує корпоративний одяг для деяких працівників. Прийнято рішення, що підприємство сплатить з нього ПДФО та військовий збір, з тією метою, щоб ПДФО та ВЗ підприємство як податковий агент сплатило самостійно. Чи можна так вчинити, щоб працівники не сплачували ПДФО та ВЗ з вартості одягу?

Зміна кредитора за договором: наслідки з ПДВ

Юрособа - платник ЄП і неплатник ПДВ надала послуги вартістю 1,5 млн грн іншій юрособі. Пізніше надавач послуг перейшов на загальну систему (неплатник ПДВ). Право вимоги переведено за договором відступлення новому кредитору (юрособа на загальній системі). Надалі і боржник, і новий кредитор погасили свою заборгованість. Які при цьому виникають наслідки з ПДВ у сторін?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»