• Посилання скопійовано

Що почитати у листопаді: 12 найцікавіших матеріалів редакції за жовтень

Посилення карантину та щоденна зміна карантинних зон; затвердження переліку професій для обов’язкової вакцинації проти COVID-19; продовження строку подання інформації про бенефіціарів; оформлення ТТН по-новому; поява проєктів перевірок на 2022 рік (крім ДПС)... Про це (і не тільки) ми говорили цього місяця. Щоби не пропустити нічого важливо, рекомендуємо добірку з 12-ти найцікавіших новин жовтня

Що почитати у листопаді: 12 найцікавіших матеріалів редакції за жовтень

1) Карантинні зони станом на 28 жовтня: 3 регіони в «жовтій», 14 в «помаранчевій» та 8 в «червоній» зоні

77 тис. переглядів

За даними МОЗ, станом на 28 жовтня 13 областей та Київ відповідають «помаранчевій» зоні, 3 області «жовтій» зоні і 8 «червоній». Проте з 30 жовтня до червоної також переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська та Львівська, а з 1 листопада - Київ (про обмеження у столиці читайте тут).

 

2) З 8 листопада керівники зобов'язані відсторонювати працівників, що уникають обов'язкової вакцинації

41 тис. переглядів

Постановою КМУ №1096 внесено зміни до карантинних вимог. Зокрема, з 27 жовтня запрацюють оновлені правила міжрегіональних перевезень та посилення контролю. А з 8 листопада почне діяти обов’язок керівників підприємств відсторонювати від роботи невакцинованих працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації.

 

3) Оформлення ТТН з 1 жовтня: на що звернути увагу?

36 тис. переглядів

Зміни, внесені Законом №1534 до Закону про автомобільний транспорт, стосуються такого важливого документа для перевезення вантажів як товарно-транспортна накладна (ТТН). Що саме змінилося? Читайте тут і тут.

 

4) Кабмін посилив карантин з 21 жовтня: що змінилося?

32 тис. переглядів

З 21 жовтня запрацювали нові правила регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автобусні маршрути, авіаційний і залізничний транспорт міжобласного сполучення. Відповідні правила не застосовуються до міських і внутрішньообласних перевезень

 

5) Коли Мін’юст почне штрафувати за неподання інформації про бенефіціарів?

25 тис. переглядів

У жовтні 2021 року штрафів точно не буде (і в листопаді також). Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська. А наступного дня, 8 жовтня ВРУ прийняла у І читанні та в цілому Закон №1805. Ним перенесено граничний строк подання інформації про бенефіціарів на 11 липня 2022 року. Всі новини на тему бенефіціарів читайте за посиланням. 

 

6) МОЗ затвердило перелік професій для обов’язкової вакцинації проти COVID-19

24 тис. переглядів

МОЗ наказом від 04.10.2021 р. №2153 затвердило наказ про Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням. Проте за словами головного санлікаря, список професій, для яких вакцинація стане обов'язковою, буде постійно оновлюватися. На сайті МОЗ з'явився проєкт змін до переліку. Тим часом Окружний адмінсуд м. Києва й взагалі просять визнати протиправним наказ МОЗ про перелік професій для обов’язкової вакцинації.

 

7) Контролюючі органи оприлюднили проєкти планів перевірок на 2022 рік

19 тис. переглядів

На Інспекційному порталі опубліковано проєкти річних планів всіх контролюючих органів. Зокрема, Держпродспоживслужба планує провести 23 271 перевірку, Держпраці - 17 421, а Держслужба з НС - 54857 перевірок

 

8) Мінфін знову опублікував нові зразки структури власності

15 тис. переглядів

30 вересня Мінфін знову на своєму сайті опублікував нові зразки структури власності. Зокрема, їх доповнено зразками структури власності для громадських спілок, для благодійних організацій, для юросіб, де учасником є малолітня або неповнолітня особа

 

9) Що змінилося у жовтні?

15 тис. переглядів

Нові вимоги до реквізитів у фіскальному чеку РРО; оновлені довідники податкових пільг; повноційнний старт роботи е-лікарняних; нові рекомендації щодо податкових перевірок платників; змінені правила оформлення ТТН тощо. Загалом про 23 важливі зміни та події, які відбулися у жовтні, ми розповіли у традиційній щомісячній добірці.

 

10) З 6 жовтня діють оновлені правила розкриття банківської таємниці

14 тис. переглядів

5 жовтня 2021 року на сайті НБУ було офіційно опубліковано Постанову НБУ від 04.10.2021 р. № 98, яка містить оновлену редакцію глави 3 Правил № 267. Оскільки у постанові зазначено про набрання нею чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування, то нова редакція Правил набирає чинності вже з 6 жовтня 2021 року. 

 

11) 10 найголовніших новацій щодо оформлення документів згідно з новим ДСТУ: роз'яснює Мін'юст

14 тис. переглядів

Зокрема, сферою застосування ДСТУ 4163:2020, на відміну від ДСТУ 4163:2003, є організаційно-розпорядчі документи незалежно від носія інформації. Тобто стандарт визначає склад і зміст постійної інформації реквізитів для організаційно-розпорядчих документів незалежно від носія інформації.

 

12) Увага! З'явився проєкт плану комплексних перевірок на 2022 рік

14 тис. переглядів

За ним наступного року планують провести 29 916 перевірки. Проте у разі виявлення помилкових даних до 15 листопада у вас є можливість відмовитися від такої перевірки.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»