• Посилання скопійовано

Що почитати у листопаді: 10 найцікавіших матеріалів редакції за жовтень

Війна триває... А отже, й надалі це основна тема, до якої зводиться більшість інших (зокрема, бухгалтерських). Щоби поміж усім цим потоком інформації не пропустити чогось важливого, рекомендуємо почитати 10 найцікавіших матеріалів редакції за жовтень

Що почитати у листопаді: 10 найцікавіших матеріалів редакції за жовтень

1) До уваги роботодавців! За ІІІ квартал слід подавати оновлену єдину звітність

23 тис. переглядів

Оновлену єдину звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ слід подавати до ДПС з урахуванням змін за Наказом №113 (у т. ч. враховуючи зміни до Довідника ознак) починаючи з III кварталу 2023 року. Для податкових агентів – юросіб – формат J0500109, а для ФОПів – F0500109.

 

2) Які наслідки чекають на юросіб з 18 жовтня у разі нереєстрації в Електронному суді?

21 тис. переглядів

З 18 жовтня господарські суди можуть застосовувати до незареєстрованих юросіб в ЄСІТС негативні процесуальні наслідки у вигляді залишення процесуального документа без руху, його повернення або залишення без розгляду.

 

3) Чому РРО необхідно з’єднувати з платіжним терміналом: позиція Ради бізнес-омбудсмена

18 тис. переглядів

РРО необхідно з’єднувати з платіжним терміналом, щоб забезпечити відображення у фіскальних чеках реквізитів рядків 11 - 18 під час здійснення безготівкових розрахунків. Податківці за незʼєднання штрафують, як за незастосування РРО.

 

4) Коли можна знищити первинні документи?

14 тис. переглядів

Під час податкової перевірки ТОВ останній перевірений період — ІІІ квартал 2022 року. За який період ТОВ може знищувати первинні документи? Яка процедура знищення документів? Читайте в аналітиці від редакції.

 

5) Кого перевірить ДПС у 2023 році: оновлено план-графік

14 тис. переглядів

Згідно з оновленим розділом III плану-графіка "Документальні планові перевірки фізичних осіб" у 2023 році планують провести 261 таку перевірку. Згодом податківці оновили ще план-графік для юросіб (про це читайте тут).

 

6) Як будемо нараховувати індексацію зарплати у 2024 році?

13 тис. переглядів

19 жовтня ВРУ підтримала проєкт Державного бюджету на 2024 рік у першому читанні. У ньому, зокрема, зауважено, що обчислення індексу споживчих цін для індексації всіх видів доходів проводитиметься наростаючим підсумком починаючи з 1 січня 2024 року. Тож базовим місяцем буде січень.

 

7) З 18 жовтня діє порядок електронної інформаційної взаємодії Єдиного реєстру призовників та ДРФО

12 тис. переглядів

Мінфін та Міноборони спільним наказом затвердили Порядок електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів і Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. Цей порядок діє з 18 жовтня.

 

8) Кому готуватися до перевірок ДПС вже з 1 листопада 2023 року?

11 тис. переглядів

На сайті ВРУ зареєстровано законопроєкт №10016-д, 17 жовтня його прийнято у першому читанні. Він містить розширені критерії відбору платників податків для планових перевірок з 1 листопада 2023 року до кінця 2024 року. Фізосіб-"єдинників" І та ІІ груп перевірки ДПС поки що не торкнуться.

 

9) Як зазначається назва товару (послуги) в чеку РРО?

10 тис. переглядів

ФОПи, які є платниками єдиного податку І, II та III груп за ставкою єдиного податку 5%, можуть зазначати назву товару (послуги) у спрощеному вигляді. Тобто за назвою групи, до якої належить певний товар або послуга.

 

10) За 2023-й потрібно подавати нові списки допризовників до ТЦК

10 тис. переглядів

Про допризивників (юнаків до 17 років) роботодавці повинні подавати списки до ТЦК до 1 грудня. Чи на всіх роботодавців поширюється обов'язок? За якою формою потрібно подавати список у 2023 році? Читайте тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»