• Посилання скопійовано

Що почитати у липні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за червень

На жаль, війна триває... А отже, й надалі це основна тема, до якої зводиться більшість інших (зокрема, бухгалтерських). Щоби поміж усім цим потоком інформації не пропустити чогось важливого, рекомендуємо почитати 10 найцікавіших матеріалів редакції за червень

Що почитати у липні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за червень

1) Зміни до Порядку щодо єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ слід застосовувати при поданні за ІІ квартал

18 тис. переглядів

Зокрема, нові ознаки доходів: 210 (допомога по частковому безробіттю), 211 (компенсація за пошкоджену нерухомість під час війни), а також редакційні правки щодо ознак доходів – 111, 112, 156, 189, 193 слід використовувати при звітуванні за ІІ квартал 2024 року.

 

2) У роботодавців при бронюванні зʼявиться новий обовʼязок – інформувати ПФУ про рух працівників

15 тис. переглядів

За постановою №650 ПФУ має реалізувати послугу щодо подання підприємствами, які бронюють працівників, даних про прийняття, переміщення (переведення), звільнення, поновлення на роботі та припинення/відновлення дії трудового договору.

 

3) Автопродовження строку дії бронювання від мобілізації на три місяці замість одного

11 тис. переглядів

Кабінет Міністрів продовжив на три місяці дію відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним рішеннями Мінекономіки, які були чинні станом на 7 травня. Постанова №642 набрала чинності з 6 червня.

 

4) Правила переведення сумісника на основне місце роботи: розʼяснення від Держпраці

10 тис. переглядів

Роботодавець має право перевести працівника з роботи за сумісництвом на основне місце роботи. Для цього працівнику слід написати відповідну заяву та надати належно оформлену трудову книжку, а роботодавцю - видати наказ про переведення.

 

5) Увага! У формі ПН з’являться нові обов’язкові реквізити: аналіз Закону №3706

9 тис. переглядів

У формі ПН з’являться нові обов’язкові реквізити: дата та номер митної декларації і дата та номер договору (контракту). Їх потрібно буде заповнювати за операціями з експорту товарів. Такі зміни принесе Закон №3706 після його підписання та набрання чинності.

 

6) Увага! З 8 червня діють зміни до Порядку бронювання військовозобовʼязаних працівників

7 тис. переглядів

Працівники підприємств оборонно-промислового комплексу та енергетики зможуть бронювати до 100% працівників. А для критичних підприємств термін бронювання збільшено від 6 до 12 місяців і дозволено бронювати військовозобов’язаних із дефіцитними спеціальностями.

 

7) Використання генераторів та зарядних станцій у 2024 році: які облікові нюанси врахувати?

6 тис. переглядів

Електрогенератори дають можливість продовжувати роботу, незважаючи на відсутність електроенергії в мережі. Розглянемо їх облік та оподаткування у цій статті.

 

8) До 10 липня слід відзвітувати щодо заброньованих працівників

6 тис. переглядів

До 10 липня підприємства мають подати органу державної влади, іншому державному органу, органу місцевого самоврядування звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані станом на 1 липня.

 

9) Зміни до ПКУ через запровадження клубу білого бізнесу: прийнято Закон

6 тис. переглядів

ВРУ прийняла у ІІ читанні та в цілому законопроєкт №11084 про особливості податкового адміністрування під час війни для платників з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.

 

10) ДПСУ традиційно оновила план-графік перевірок юросіб на 2024 рік

5 тис. переглядів

Станом на 28.06.2024 оновлено розділи I та II плану-графіка, які стосуються перевірок юридичних осіб та фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів. Згідно з ними цього року податківці планують провести 2293 перевірки юросіб.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»