• Посилання скопійовано

В Україні оплата послуг міжнародних платіжних систем здійснюється виключно у гривнях

Лист НБУ від 08.08.2012 р. №25-312/1686

НБУ листом від 08.08.2012 р. №25-312/1686 нагадав, що згідно з Положенням про спеціальні платіжні засоби оплата послуг платіжних організацій платіжних систем за міжбанківськими та внутрішньобанківськими операціями, які здійснено у межах України з використанням спеціальних платіжних засобів, емітованих банками-резидентами, здійснюється членами й учасниками платіжних систем виключно у гривнях.
Вимоги цього Положення поширюються на платіжні системи та на членів і учасників платіжних систем, які є суб'єктами відносин, що виникають під час здійснення операцій, ініційованих з використанням спеціальних платіжних засобів цих платіжних систем.
Платіжні організації міжнародних платіжних систем повинні здійснювати свою діяльність на території України з урахуванням вимог законів України та нормативно-правових актів НБУ і запропонувати українським банкам таку схему розрахунків, яка відповідатиме вимогам чинного законодавства.
Враховуючи вищезгадане, автори листа зобов'язали банки — члени платіжних систем у своїй діяльності дотримувати вимог Положення.
За порушення порядку і технології виконання операцій НБУ має право накладати на банки штрафи.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»