• Посилання скопійовано

Кабмін встановив нові правила купівлі-продажу дорогоцінних металів

Постанова КМУ від 08.08.2012 р. №727. Нацбанк та Мінфін матимуть право першими скуповувати дорогоцінні метали і каміння

Кабмін постановою від 08.08.2012 р. №727 вніс зміни до Правил торгівлі дорогоцінними металами (крім банківських металів) та дорогоцінним камінням, дорогоцінним камінням органогенного утворення та напівдорогоцінним камінням у сирому й обробленому вигляді та виробами з них (далі — метали), які належать суб'єктам підприємницької діяльності на праві власності.
Згідно зі змінами, при продажу афінованих дорогоцінних металів у стандартному вигляді і видобутого із надр або рекуперованого дорогоцінного каміння у розсортованому вигляді та інших металів першого порядку, в першу чергу пропонуються Національному банку та Мінфіну, а не суб'єктам їх видобування і виробництва.
Своєю чергою, ті метали, які не були куплені Нацбанком та не скуплені Мінфіном, не викуплені із застави ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, лом дорогоцінних металів, а також дорогоцінне каміння першого порядку скупники та ломбарди продають переробникам, афінажним підприємствам, промисловим споживачам та фізичним особам на підставі укладених договорів купівлі-продажу.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»