• Посилання скопійовано

Нововведення у перевірках валютного законодавства

Постанова НБУ від 16.07.2012 р. №304 «Про затвердження Змін до Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України та перевірок пунктів обміну іноземної валюти на території України»

З метою вдосконалення нормативно-правових актів Нацбанк постановою від 16.07.2012 №304 затвердив зміни до Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України та перевірок пунктів обміну іноземної валюти на території України, якими, зокрема, передбачено, що:

члени робочої групи або уповноважений працівник Департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій (якщо виїзна перевірка проводиться без формування робочої групи) розпочинають проведення виїзної перевірки з пред'явлення доручення (розпорядження) на виїзну перевірку банку (фінансової установи) та службових посвідчень (або паспорта чи документа, що його замінює) керівнику банку (фінансової установи).

керівник робочої групи (уповноважений працівник Департаменту) у разі проведення виїзної перевірки з питань дотримання встановленого порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій підрозділом (структурною одиницею підрозділу) банку (фінансової установи), в якому не передбачена посада керівника, подає оригінал доручення на проведення виїзної перевірки касиру або іншому працівнику такого підрозділу (структурної одиниці підрозділу), що перевіряється;

банк (фінансова установа) зобов'язаний (зобов'язана) за наявності в уповноважених працівників Департаменту (працівника) доручення (розпорядження) на виїзну перевірку банку (фінансової установи) та службових посвідчень (або паспорта чи документа, що його замінює) допустити уповноважених працівників Департаменту (працівника) до проведення виїзної перевірки.

Постанова зареєстрована в Міністерстві юстиції 2 серпня 2012 р. за №1316/21628 та набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»