• Посилання скопійовано

До Порядку проведення перевірок у банках та обмінниках внесено нові зміни

Постанова НБУ від 16.07.2012 р. №304

НБУ постановою 16.07.2012 р. №304 затвердив зміни до Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками та іншими фінансовими установами, такими як, національний оператор поштового зв'язку, обмінні пункти та інші, вимог валютного законодавства України, з метою удосконалення правових актів.
Документом, зокрема, передбачено, що письмове доручення від керівників виїзної перевірки є підставою для проведення планової виїзної перевірки і надається відповідній особі відповідно до плану перевірок, у разі проведення планової перевірки каси банку (фінансової установи), а щодо дотримання встановленого порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій, — згідно з відповідним планом перевірок кас банків (фінустанов).
У затвердженому положення йдеться про те, що позапланові виїзні перевірки (окрім перевірок кас банків (фінустанов) щодо дотримання встановленого порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій) призначаються за рішенням голови НБУ або уповноваженої ним посадової особи НБУ, яка за розподілом функціональних обов'язків здійснює загальне керівництво Департаментом контролю, який оформляється у формі розпорядження. Проведення позапланових виїзних перевірок валютними підрозділами (окрім перевірок кас банків (фінустанов) щодо дотримання встановленого порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій) обов'язково, заздалегідь, узгоджується з Департаментом контролю.
Своєю чергою, банк зобов'язаний допустити уповноважених працівників Департаменту контролю до проведення виїзної перевірки, за наявності у них доручення (розпорядження) на виїзну перевірку банку (фінансової установи) та службових посвідчень (або паспорта чи документа, що замінює його).
Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»