• Посилання скопійовано

НБУ пояснив банкам, як відкривати рахунки виборчого фонду і надсилати повідомлення про їх відкриття

Банкам надано інструкцію, за якою вони можуть відкривати рахунки виборчого фонду і надсилати повідомлення про відкриття таких рахунків

НБУ листом від 15.08.2012 р. №25-111/1746 повідомив про порядок надання банками повідомлень про відкриття рахунка виборчого фонду.
Так, з метою забезпечення банками вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» внесено зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах, а також у частині відкриття рахунків виборчим фондам партій і кандидатів у народні депутати України.
Також повідомляється, що листом НБУ від 16.07.2012 р. №25-111/1513-7064 банкам надіслано Порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів політичних партій, кандидатів у народні депутати України, які зареєстровані у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, та кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах (далі — Порядок контролю).
Відповідно до п. 6 Порядку контролю, повідомлення про відкриття накопичувального або поточного рахунка виборчого фонду надсилаються установою банку до Центральної виборчої комісії України не пізніше наступного робочого дня електронною поштою Національного банку України з використанням криптографічних засобів захисту інформації (додаток 1 до Порядку), а також письмово за формою, наведеною у додатку 2. Звертаємо увагу, що банк, надсилаючи повідомлення, в реквізиті «Код установи банку, в якому відкрито накопичувальний або поточний рахунок виборчого фонду» зазначає не ідентифікаційний код банку за ЄДРПОУ, а код банку, — умовний 6-значный числовий код, який ідентифікує банк, філію, іншу установу, та за допомогою якого розраховується з Нацбанком України і є обов'язковим реквізитом Електронного технологічного довідника банків України й інших установ і Довідника учасників СЕП.
Національний банк України отримує чимало звернень від кандидатів у народні депутати України та їхніх представників про відмову у відкритті рахунків виборчим фондам деякими установами банків. У зв'язку з цим НБУ зазначеним листом зобов'язав банки забезпечити виконання вимог Закону України «Про вибори народних депутатів» та нормативно-правових актів Національного банку про відкриття рахунків виборчим фондам партій і кандидатів у народні депутати України.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»