• Посилання скопійовано

Обмеження готівкових розрахунків стосуються як фізособи, так і підприємства

Обмеження граничної суми розрахунків готівкою поширюються на розрахунки за правочинами за участю суб'єктів господарювання, предметом яких є будь-які матеріальні та нематеріальні блага, які можуть бути оцінені в грошовій формі

Обмеження готівкових розрахунків стосуються як фізособи, так і підприємства

НБУ зазначає, що обмеження граничної суми розрахунків готівкою, зокрема, щодо обмеження готівкових розрахунків протягом одного дня за товари у розмірі 150 тис. гривень між підприємством (підприємцем) та фізособою стосуються розрахунків як фізособи - платника з підприємством - отримувачем, так і розрахунків підприємства - платника з фізособою — отримувачем.

Господарським кодеком передбачено, що госпдіяльністю визнається діяльність суб'єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність.

Враховуючи вищевказане, встановлені Національним банком вимоги поширюються на розрахунки за правочинами за участю суб'єктів господарювання, предметом яких є будь-які матеріальні та нематеріальні блага, які можуть бути оцінені в грошовій формі (Лист НБУ від 08.11.2013 р. №11-117/21669).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»