• Посилання скопійовано

Готівкові розрахунки — коротко про основне

Роз'яснено питання застосування нормативно-правових актів Національного банку України щодо обмеження готівкових розрахунків

Готівкові розрахунки — коротко про основне

НБУ зазначає, що згідно з Постановою №210 та Положенням № 637 обмежуються готівкові розрахунки між підприємством (підприємцем) та фізособою, що здійснюються протягом одного дня.

Сплата за договором, загальна сума за яким перевищує 150000 грн., у різні дні частками, кожна з яких не перевищує встановленої суми обмеження, не суперечить законодавству.

Крім цього, Нацбанк роз'яснив, що вимоги щодо проведення готівкових розрахунків, не поширюються на банки та територіальні управління Нацбанку під час проведення розрахунків за реалізовані населенню/здані населенням дорогоцінні та банківські метали і монети.

Якщо банк здійснює розрахунки готівкою, пов'язані із забезпеченням власних виробничих (господарських) потреб, то на такі розрахунки банку поширюються обмеження, установлені Постановою №210 (Лист НБУ від 24.01.2014 р. №11-116/3159).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»