• Посилання скопійовано

Нацбанк рекомендує посилити захист інформації при переказі коштів

НБУ рекомендує банкам переглянути укладені з клієнтами договори банківського рахунку з надання послуг з переказу коштів за допомогою систем дистанційного обслуговування

Нацбанк рекомендує посилити захист інформації при переказі коштів

З метою недопущення випадків несанкціонованого доступу до рахунків клієнтів, НБУ рекомендує банкам переглянути укладені з клієнтами договори банківського рахунку з надання послуг з переказу коштів за допомогою систем дистанційного обслуговування (СДО). Договори пропонується доповнити умовами, зокрема, щодо:

1) здійснення обов'язкової автентифікації клієнта під час надання доступу до системи дистанційного обслуговування, у тому числі пропонується визначити випадки, коли обов'язковим є застосування автентифікації, відмінної від простої автентифікації за паролем;

2) максимального розміру однієї трансакції, яка може здійснюватися без додаткового підтвердження платежу клієнтом;

3) обов'язкового дотримання правил використання та належного зберігання носіїв ключової інформації (з включенням цих правил як додатка до договору);

4) права банку на виконання періодичних перевірок щодо дотримання клієнтом вимог захисту інформації на робочих місцях системи дистанційного обслуговування та зберігання носіїв ключової інформації тощо.

Також на думку НБУ, у договорі може обумовлюватися право банку на списання коштів з рахунку клієнта у разі надходження від банку ініціатора платежу повідомлення про несанкціонований переказ коштів з рахунку платника (Лист НБУ від 24.12.2013 р. №25-111/29563).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»