• Посилання скопійовано

Нацбанк України працює у штатному режимі

Національний банк України працює у штатному режимі і продовжує виконувати свої функції

Нацбанк України працює у штатному режимі

“Все нормально. Працюємо у штатному режимі”, - сказали в прес-службі.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті регулятора, 22 лютого відбулася робоча зустріч членів комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності з керівництвом Національного банку України.

«Члени комітету зі свого боку висловили підтримку останніх регулюючих заходів Національного банку України, спрямованих на стабілізацію ситуації на грошово-кредитному ринку», - йдеться в повідомленні. 

Члени комітету зазначили, що Верховна Рада готова підтримати конструктивні пропозиції щодо забезпечення стабільності грошової одиниці України та розвитку банківської системи.

Як повідомлялось, Національний банк України з метою створення умов для своєчасного виконання банками зобов'язань перед вкладниками, вжив додаткових заходів для підтримки ліквідності банківської системи, зокрема, удвічі скоротив норматив резервування коштів на окремому коррахунку - з 40 до 20%. Ця міра міститься в постанові правління НБУ №86 від 21 лютого.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»