• Посилання скопійовано

Нацбанк удосконалює рівень захисту банківської інформації

Започатковано процес удосконалення комплексу заходів із забезпечення засобами захисту інформації Національного банку України банківських та інших установ України

Нацбанк удосконалює рівень захисту банківської інформації

Правління Національного банку України 07 липня 2015 року прийняло постанову № 439 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України” (далі – Постанова № 439).

Постановою № 439 уносяться зміни до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті та Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації Національного банку України, затверджених постановою Правління Національного банку України.

Зокрема, змінами передбачено унормування централізованого обслуговування кореспондентських рахунків банків у Національному банку України та утворення єдиного нормативного-правового акта Національного банку України з питань інформаційної безпеки під час роботи з засобами захисту інформації Національного банку України.

Також нормами Постанови № 439 започатковано процес удосконалення комплексу заходів із забезпечення засобами захисту інформації Національного банку України банківських та інших установ України. Зокрема, передбачена централізація функції укладання та ведення договорів з питань захисту інформації в Національному банку України.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»