• Посилання скопійовано

Нацбанк пропонує спростити порядок відкриття рахунків суб’єктам господарювання

У зв’язку зі змінами, що відбулися у законодавстві України, Національний банк розробив проект змін до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах

Нацбанк пропонує спростити порядок відкриття рахунків суб’єктам господарювання

Проект розроблено з метою сприяння спрощенню ведення бізнесу в Україні.

Зокрема ним пропонується привести норми Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою правління Національного банку України від  12.11.2003 № 492 у відповідність до нових вимог законодавства України. Зокрема, скасувати вимоги щодо подання до банку під час відкриття рахунків юридичними особами, які зареєстровані після 1 січня 2016 року, – копії установчих документів, а партіями/місцевими організаціями партії – копії свідоцтва про їх реєстрацію.

Крім того, Проектом:

• визначено порядок відкриття ліквідатором поточного рахунку на ім’я фізичної особи-підприємця, що ліквідовується;

• передбачено пред’явлення клієнтами (представниками) до банку під час відкриття рахунків паспортного документу (ID картки);

• надано право фізичній особі під час отримання адміністративних послуг використовувати свої ідентифікаційні дані, які одержані обслуговуючим банком при здійсненні його ідентифікації та верифікації.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»