• Посилання скопійовано

Нацбанк затвердив графік перевірок інкасаторів на 2019 рік

Нацбанк уточнив порядок проведення перевірок юридичних осіб-надавачів послуг з інкасації та затвердив графік їхніх перевірок на 2019 рік

Нацбанк затвердив графік перевірок інкасаторів на 2019 рік

Нацбанк уточнив порядок проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації (СІТ-компаній).

Зокрема Національний банк:

– уточнив вимоги щодо організації планування та проведення перевірок таких юридичних осіб;

– визначив порядок запобігання реального чи потенційного конфлікту інтересів керівника та членів інспекційної групи, який може виникнути під час перевірки СІТ-компанії;

– визначив термін надання Національним банком юридичній особі переліку потрібних для перевірки документів та інших матеріалів;

– урегулював інші питання, що виникали під час практичної реалізації процедури перевірок СІТ-компаній.

Відповідні зміни передбачені постановою Правління НБУ від 22.12.2018 р. №151 «Про затвердження Змін до Положення про порядок проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації».

Цей документ набирає чинності з 11 січня 2019 року.

Нацбанк також затвердив графік проведення планових перевірок таких юридичних осіб на 2019 рік.

З метою підвищення прозорості нагляду за діяльністю CIT-компаній Національний банк публікуватиме цей графік щорічно.

Так, у 2019 році Національний банк перевірить шість CIT-компаній. Наразі ліцензію Національного банку на надання банкам послуг з інкасації наразі отримало дев'ять юридичних осіб.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»