• Посилання скопійовано

ВРУ звільнила Смолія з посади голови НБУ, замість нього – Рожкова

ВРУ 3 липня прийняла постанову №3772 щодо звільнення Смолія з посади Голови НБУ. Її підтримали 286 народних депутатів

ВРУ звільнила Смолія з посади голови НБУ, замість нього – Рожкова

Інформація від ВРУ

Відповідно до пункту 18 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановила звільнити Смолія Якова Васильовича з посади Голови Національного банку України.

Проект Постанови зареєстровано за №3772.

Відповідне рішення підтримали 286 народних депутатів.

 

Промова голови НБУ під час розгляду ВРУ щодо його звільнення

"Я прийняв важке, але необхідне рішення: піти у відставку", - сказав він.

За його словами, на НБУ тиснуть з метою прийняття рішень, які не є економічно обґрунтованими. Ці рішення можуть дорого коштувати українській економіці, зазначив він.

Смолій також відзначив, що тиск - це антонім ефективного діалогу. "Розмова, де один говорить фахово про економіку та фінанси, а інший – чує лише свої політичні інтереси, приречена на поразку", - зазначив Смолій. Про це йдеться в публікації РБК-Україна.

 

Рожкова від сьогодні виконує обов'язки голови НБУ

За повідомленням НБУ, відповідно до Закону України «Про Національний банк України», з цього моменту виконувати обов'язки Голови Національного банку буде перший заступник Голови Катерина Рожкова.

***

Читайте також:    

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»