• Посилання скопійовано

Як встановлюються обмеження розрахунків фізосіб за допомогою платіжних карток?

Ліміти або обмеження на розрахунки за платіжними картками можуть бути встановлені емітентом, однак користувач має право їх змінити

Як встановлюються обмеження розрахунків фізосіб за допомогою платіжних карток?

Як повідомили у відділі фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС у Кіровоградській області, на сьогодні діючим нормативно-правовим актом, який визначає порядок ведення касових операцій у національній валюті України для суб’єктів господарювання, є Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні (далі – Положення), затверджене постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. №148 (зі змінами).

Згідно з п. 7 розділу ІІ Положення фізичні особи мають право здійснювати розрахунки готівкою із суб’єктами господарювання протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами у розмірі до 50 000 грн. уключно. Платежі на суму, що перевищує 50 000 гривень, проводяться через банки або небанківські фінансові установи, які в установленому законодавством України порядку отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунку, шляхом переказу коштів із поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку чи небанківської установи для подальшого їх переказу на поточні рахунки в банку.

У той же час, вимогами Положення, а також іншими нормативно-правовими актами НБУ, не встановлено обмежень на здійснення розрахунків з використанням платіжних карток за товари/послуги, у тому числі через мережу Інтернет.

Разом з цим зазначаємо, що ліміти або обмеження на здійснення розрахунків можуть бути встановлені емітентом, однак користувач має право їх змінити.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Кіровоградській області

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»