• Посилання скопійовано

Як будуть працювати банки 8 березня 2022 року?

За повідомленням НБУ, хоча 7 березня й буде вихідним днем, але банки можуть працювати цього дня за самостійним рішенням

Як будуть працювати банки 8 березня 2022 року?

Нацбанк на початку січня 2022 року у своєму профілі в Фейсбуці розмістив повідомлення щодо правил роботи банків на свята у 2022 році. Наразі зупинимося на правилах для 8 березня 2022 року.

Дні роботи банківської системи у 2022 році переносяться з понеділка 7 березня – на суботу 12 березня.

Незалежно від святкових та неробочих днів система електронних платежів Національного банку (СЕП) працює  в режимі 23/7. Тож банки матимуть змогу здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та сім днів на тиждень.

Скористатися цією можливістю чи ні – банк визначає самостійно, враховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуючись нормами законодавства України

НБУ наголосив, що міжбанківські перекази через систему електронних платежів (далі – СЕП) 5―8 березня 2022 року здійснюватимуться датою банківського дня 9 березня 2022 року.

7 березня 2022 року банки за потреби можуть здійснювати касові операції.

Банки повинні організувати роботу щодо своєчасної виплати пенсій, соціальних доплат, інших грошових виплат і забезпечити безперебійну роботу банкоматів, обмінних пунктів та організувати їх підкріплення готівкою різних номіналів.

Нагадуємо, оскільки у 2022 році 8 березня припадає на вівторок, то українці отримають подовжені вихідні – з 5 по 8 березня. Про все це читайте тут.

 ***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»