• Посилання скопійовано

НБУ затвердив додаткові заходи для мінімізації негативного впливу війни на банківську систему

Передбачено незастосовування до банків заходів впливу за порушення порядку формування та зберігання обов’язкових резервів через війну

НБУ затвердив додаткові заходи для мінімізації негативного впливу війни на банківську систему

Національний банк продовжує вживати заходів для підтримання стабільності банківської системи шляхом мінімізації негативного впливу наслідків російської військової агресії проти України.

Так, розширено перелік тимчасових особливостей застосування окремих нормативно-правових актів Національного банку, що регулюють діяльність банків, зокрема: 

Також передбачено незастосовування до банків заходів впливу за порушення порядку формування та зберігання обов’язкових резервів, установленого Положенням про порядок формування та зберігання обов’язкових резервів банками України та філіями іноземних банків в Україні (затвердженим постановою Правління НБУ від 11.12.2014 р. №806 (зі змінами)), що виникли під час дії воєнного стану та спричинені негативним впливом російської військової агресії.

Відповідні положення затверджені постановою Правління НБУ від 21.03.2022 р. №57 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», що набирає чинності з 21 березня 2022 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»