• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева підтримав гарантування 100% банківських вкладів на час війни

Комітет з податкової політики ВРУ рекомендував схвалити законопроєкт №5542-1, який передбачає гарантування вкладів фізичних осіб в повному обсязі (без обмеження за сумою вкладу) на час дії воєнного стану в Україні

Комітет Гетманцева підтримав гарантування 100% банківських вкладів на час війни

Економічна правда розповідає, що Комітет з питань податкової політики Верховної Ради рекомендував депутатам схвалити закон щодо гарантування повної суми банківських вкладів фізичним особам на час дії воєнного стану.

Про це повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

Так, комітет рекомендував схвалити закон №5542-1, який передбачає гарантування вкладів фізичних осіб в повному обсязі (без обмеження за сумою вкладу) на час дії воєнного стану в Україні.

Після закінчення війни сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами зросте до 600 тисяч гривень. Наразі максимальна сума відшкодування становить 200 тисяч грн.

Цей законопроєкт знаходиться на розгляді у ВРУ ще з минулого року і передбачає, серед іншого, приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів. Це було одним із структурних маяків у Меморандумі з МВФ. 

В останній версії, схваленій комітетом до війни, йшлося про поступове підвищення суми гарантування з 200 тисяч грн до 400 тисяч грн і згодом до 600 тисяч грн. 

***

Читайте також: На період воєнного стану планують запровадити 100% гарантії депозитів населення

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»