• Посилання скопійовано

НБУ змінив правила відкриття рахунків своїх клієнтів

Під час відкриття/закриття рахунку клієнту НБУ перевірятиме наявність інформації про її внесення до Єдиного реєстру боржників та у разі її наявності надсилатиме повідомлення держвиконавчої служби або приватному виконавцю про відкриття/закриття рахунку

НБУ змінив правила відкриття рахунків своїх клієнтів

НБУ постановою від 07.07.2022 р. № 138 вніс зміни до Інструкції про порядок відкриття та закриття Національним банком України рахунків клієнтам.

Згідно з нею Нацбанк має розробити форми заяв про відкриття/закриття рахунків із зазначенням реквізитів, перелік яких змінив Кабмін. При цьому завдяки Постанові 3138 уточнено, що слід вважати поточним рахунком.

Так, поточний рахунок – рахунок (уключаючи накопичувальний рахунок),що відкриває Національний банк клієнту (крім банків ‒ резидентів України та філій іноземних банків в Україні) для зберігання коштів і виконання платіжних операцій відповідно до умов договору та вимог законодавства України.

Під час відкриття/закриття рахунку клієнту перевірятимуть наявність інформації про внесення такої особи до Єдиного реєстру боржників та у разі її наявності надіслати повідомлення в установленому законодавством України порядку органу державної виконавчої служби або приватному виконавцю про відкриття/закриття рахунку клієнта, унесеного до Єдиного реєстру боржників, у день відкриття/закриття рахунку.

Також оновили порядок відкриття НБУ рахунків умовного зберігання (ескроу) клієнтам та порядок закриття Нацбанком рахунків клієнтів.

Постанова №138 набирає чинності з 01.08.2022 р.

 

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»