• Посилання скопійовано

Обережно! Фейкові виплати від шахраїв

Зловмисники пропонують отримати «допомогу» начебто від країн ЄС. Для цього створюють телеграм-канали із підміною номера

Обережно! Фейкові виплати від шахраїв

ПриватБанк на своїй сторінці у facebook розповідає наступне.

Хотіли отримати допомогу, а позбулися останніх грошей на картці. На жаль, це не поодинокий випадок, адже навіть у цей час шахраї намагаються обдурити довірливих клієнтів банку.

Зловмисники пропонують отримати «допомогу» начебто від країн ЄС. Для цього створюють телеграм-канали із підміною номера – вони виглядають наче банківські або як канали міжнародних організацій. Шахраї просять надати пін-код картки, CVV код тощо і погрожують заблокувати рахунки. Ми закликаємо не піддаватися на їхні махінації і бути обережними!

Дотримуйтесь елементарних правил безпеки:

Не переходьте за сумнівними посиланнями. Безпечні сайти містять значок замка біля адреси, у шахрайських – його не буде. Крім того, такі сайти будуть мімікрувати під сайти банку.

Офіційний сайт банку, Приват24.

Будьте уважні! Ніколи нікому не кажіть термін дії картки, CVV-код, паролі та PIN-коди.

Довіряйте тільки офіційним джерелам інформації. Всі офіційні виплати від міжнародних організацій, які здійснюються через ПриватБанк, зібрані на цій сторінці.

Беремо і пильнуємо!

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»