• Посилання скопійовано

Боржники відпочивають в екзотичних країнах тільки після виконання своїх зобов'язань

Наявність в особи невиконаних зобов'язань, покладених на неї судовим рішенням, у тому числі аліментних, є підставою для обмеження її в праві виїзду за межі України

Судові рішення приймаються судами України і є обов'язковими для виконання на всій території України (ст. 124 Конституції). Разом з тим, згідно зі ст. 3771 Цивільного процесуального кодексу, питання про тимчасове обмеження боржника — фізичної особи або керівника боржника — юридичної особи в праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби.
Потім відповідна постанова суду надсилається державним виконавцем до Державної прикордонної служби України, і боржник вноситься до певного списку, тобто боржник перебуває на особливому контролі, і на нього надалі поширюється обмеження щодо перетину кордону України.
Виключення з «чорного списку» відбувається тільки в разі виконання боржником своїх зобов'язань і на підставі відповідної постанови державного виконавця.
Отже, боржникам все-таки варто замислитися над виконанням своїх зобов'язань, особливо якщо вони зібралися відпочивати «на мальовничих панорамах екзотичних країн».
Так, резюмує Мін’юст у своєму роз'ясненні від 17.09.2012 р., чітке і своєчасне виконання законів, рішень влади підвищує авторитет держави і викликає довіру власних громадян, проте без взаємодопомоги і розуміння між ними досягнення позитивного результату є неможливим.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»