• Посилання скопійовано

Нацбанк дозволив купувати і переводити валюту за кордон небанківським установам

Національний банк продовжує лібералізацію валютного регулювання шляхом поступового пом’якшення обмежень на валютному ринку за умови відсутності обставин, що загрожують його стабільності

Нацбанк дозволив купувати і переводити валюту за кордон небанківським установам

Правління НБУ прийняло рішення дозволити здійснювати на підставі індивідуальної ліцензії НБУ купівлю та перерахування іноземної валюти для розміщення за межами України гарантійного депозиту на рахунках міжнародних платіжних систем як банкам, так і небанківським фінансовим установам. Це кошти, які мають використовуватись для забезпечення зобов'язань під час здійснення переказів за кордон. Раніше можливість переказу коштів для розміщення гарантійного депозиту для забезпечення транзакцій мали лише банківські установи-учасники міжнародних платіжних систем.

Окрім того, уточнюється порядок застосування виключень із заборони дострокового погашення кредитів, позик в іноземній валюті, отриманих резидентами від нерезидентів. Під такі виключення підпадають всі види платежів за визначеними кредитними договорами чи договорами позики, тобто платежі за основною сумою з урахуванням процентів та інших платежів, установлених договором.

Зазначені зміни сприятимуть забезпеченню належних умов для участі небанківських фінансових установ в міжнародних платіжних системах та подальшому розвитку економічних відносин в Україні. В той же час, вони не спричинять додаткового тиску на валютному ринку.

Окреслені кроки закріплені постановою Правління НБУ від 10.10.2017 р. № 101 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 13 грудня 2016 року № 410" і набирають чинності 12 жовтня 2017 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»