• Посилання скопійовано

Особливості проведення внутрішнього аудиту в профучасниках фондового ринку

Рішення НКЦПФР від 19.07.2012 р. №996 «Про затвердження Положення про особливості організації та проведення внутрішнього аудиту (контролю) в професійних учасниках фондового ринку»

НКЦПФР рішенням від 19.07.2012 р. №996 затвердила Положення про особливості організації та проведення внутрішнього аудиту (контролю) в професійних учасниках фондового ринку.
Затвердженим Положенням встановлюються порядок та особливості створення та організації роботи підрозділу або окремої посадової особи для проведення внутрішнього аудиту в професійних учасниках фондового ринку.
Дія Положення поширюється на професійних учасників ринку цінних паперів, крім банків.
Так, служба внутрішнього аудиту ліцензіата ? це структурний підрозділ або окрема посадова особа, що проводить внутрішній аудит ліцензіата, який підпорядковується наглядовій раді, а у разі коли законодавством не вимагається обов'язкове утворення наглядової ради, ? вищому органу управління ліцензіата, та звітує перед ними.
Діяльність служби внутрішнього аудиту здійснюється на підставі положення про службу внутрішнього аудиту ліцензіата, яке розробляється ліцензіатом.
Проведення перевірки діяльності ліцензіата здійснюється посадовою особою служби внутрішнього аудиту відповідно до положення про службу внутрішнього аудиту ліцензіата.
Зокрема, перевірки можуть бути здійснені за окремими дорученнями наглядової ради, а у разі коли законодавство не вимагає обов'язкового утворення наглядової ради, ? за дорученням вищого органу управління ліцензіата.
Крім того, Положенням установлено, що професійні учасники ринку цінних паперів повинні привести свою діяльність у відповідність до нових вимог протягом 3-х місяців після набрання чинності зазначеним вище рішенням.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»