• Посилання скопійовано

Спрощено процедуру ліцензування операцій з валютою

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №5398-VI «Про внесення змін до статті 18 Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю», повідомили у прес-службі глави держави

Зокрема, закон спрямований на мінімізацію впливу правоохоронних органів на діяльність суб’єктів господарювання та припинення виконання не властивих для них функцій при видачі Національним банком ліцензій на здійснення операцій в іноземній валюті.
Для досягнення зазначеної мети законом передбачено внести зміни до статті 18 Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю» (далі — Закон), відповідно до яких скасовується такий етап порядку видачі Національним банком України (далі — НБУ) ліцензій на здійснення операцій в іноземній валюті, як повідомлення про це спеціальних органів з боротьби з організованою злочинністю та облік одержаних щодо них висновків.
Крім того, НБУ уповноважується на припинення фінансування і операцій з рахунків клієнтів лише за рішенням суду, усуваючи при цьому можливість винесення такого рішення слідчим під час досудового слідства у кримінальній справі.
Верховна Рада України прийняла загалом Закон «Про внесення змін до статті 18 Закону України «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю» 2 жовтня.

Джерело: ForUm

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»