• Посилання скопійовано

У НБУ розповіли, чому не ввели диференційовану ставку податку на обмін валюти

НБУ вважає неприйнятним введення диференційованої ставки податку на обмін валюти. Про це повідомив голова комітету НБУ з протидії недобросовісним валютним операціям Юрій Горшков

 У НБУ розповіли, чому не ввели диференційовану ставку податку на обмін валюти

«Нами розглядалося таке питання, зокрема, розглядалася ситуація, при якій ставка повинна була диференціюватися залежно від суми. Чим більша сума – тим спочатку передбачалося пониження. Потім порахували, що це буде несправедливо щодо громадян, у яких менша сума накопичення. Повернулися до іншої теми – чим менше змінюється сума, тим менша ставка. Потім вирішили, що обидва варіанти не будуть справедливим до громадян, оскільки буде структурувати їх за рівнем доходу. Ми вважаємо, що такий варіант неприйнятний, тому вирішили ввести єдину ставку для всієї суми доходу», - зазначив Юрій Горшков.

Також Горшков зазначив, що розмір податку на обмін валюти становитиме 10% і навряд чи він ще якось зміниться. Крім того, він повідомив, що зараз Нацбанк обговорює питання про введення граничної суми на розрахунок готівкою у розмірі 150 тисяч грн.

Анастасія Піка

На підставі: ForUm

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»