• Посилання скопійовано

Готівкові розрахунки між фізособою та підприємством не мають перевищувати 150000 гривень

Нацбанк нагадує, що з 01.09.2013 р. готівкові розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) за товари (роботи, послуги) не мають перевищувати 150000 гривень

Готівкові розрахунки між фізособою та підприємством не мають перевищувати 150000 гривень

Нацбанк нагадав порядок готівкових розрахунків між фізичною особою та підприємством (підприємцем).

НБУ у листі від 16.08.2013 р. №11-116/2874/10064 нагадує, що з 01.09.2013 р. готівкові розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) за товари (роботи, послуги) не мають перевищувати 150000 гривень.

Фізичні особи між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, можуть розраховуватися готівкою в розмірі не більше 150000 гривень.

Гранична сума розрахунків готівкою підприємств між собою протягом одного дня залишається незмінною і становить 10000 гривень.

Якщо готівкові платежі між підприємствами та/або між підприємствами та фізичними особами протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами перевищують граничну суму, то вони проводяться виключно в безготівковій формі через банки або небанківські фінансові установи, які отримали ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку.

Кількість підприємств (підприємців) і фізичних осіб, з якими здійснюються розрахунки, протягом дня не обмежується.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»