• Посилання скопійовано

Скорочено перелік документів, необхідних для відкриття кореспондентського рахунку банку

Затверджено зміни до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті

Скорочено перелік документів, необхідних для відкриття кореспондентського рахунку банку

Нацбанк затвердив зміни до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті, якими, зокрема, скоротив перелік документів, необхідних для відкриття кореспондентського рахунку банку.

Так, для відкриття кореспондентського рахунку банку керівник банку, головний бухгалтер повинні будуть подати до територіального управління НБУ за місцезнаходженням банку лише такі документи:

1) заяву про відкриття кореспондентського рахунку в Нацбанку;

2) картку із зразками підписів та відбитка печатки банку‚ засвідченими нотаріально (кількість примірників обумовлюється сторонами);

3) копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, що містить відомості про юридичну особу, засвідчену нотаріально або територіальним управлінням. 

Крім цього, передбачено, що якщо державна реєстрація юридичної особи проведена до 16 грудня 2012 року, то для відкриття кореспондентського рахунку банку (філії) може використовуватися довідка про взяття на облік, видана до 16 грудня 2012 року органом статистики, державної податкової служби та Пенсійним фондом (Постанова НБУ від 18.11.2013 р. №458).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»