• Посилання скопійовано

Власник підприємства може вносити готівковий виторг на поточний рахунок підприємства в банку

Нацбанк зазначив, що засновник підприємства може вносити готівковий виторг на поточний рахунок підприємства в банку на підставі наказу, договору, довіреності та з інших підстав, встановлених актами цивільного законодавства

Власник підприємства може вносити готівковий виторг на поточний рахунок підприємства в банку

Нацбанк наголосив, що Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні не визначає переліку осіб, що мають право вносити готівковий виторг підприємства у гривні на його поточний рахунок в банку.

Інструкція про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах також не містить таких обмежень.

Таким чином, засновник (власник) підприємства може вносити готівковий виторг на поточний рахунок підприємства в банку на підставі наказу, договору, довіреності та з інших підстав, встановлених актами цивільного законодавства (Лист НБУ від 13.02.2014 р. №11-117/6276).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»