• Посилання скопійовано

Інвалютні розрахунки з кримськими контрагентами можливі за наявності індивідуальної ліцензії НБУ

Використання іноземної валюти на території України як платіжного засобу можливе за наявності індивідуальної ліцензії Нацбанку

Інвалютні розрахунки з кримськими контрагентами можливі за наявності індивідуальної ліцензії НБУ

Конституцией Украины определено, что денежной единицей Украины является гривня.

Гривня является единственным законным средством платежа на территории Украины, который принимается без ограничений для оплаты любых требований и обязательств, если иное не предусмотрено валютным законодательством Украины.

На сегодня расчеты между субъектами хозяйствования и физическими лицами, которые находятся на материке, с субъектами хозяйствования и физическими лицами, находящимися в Крыму, должны осуществляться в соответствии с требованиями законодательства Украины.

Декретом Кабмина от 19.02.93 г. № 15-93 определено, что использование иностранной валюты на территории Украины как платежного средства возможно при наличии индивидуальной лицензии Нацбанка.

Письмо НБУ от 15.08.2014 г. № 25-109/45014.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»