• Посилання скопійовано

Валютні обмеження продовжено до 3 березня 2015 року

Нацбанк підготував чергові антикризові заходи на валютному ринку

Валютні обмеження продовжено до 3 березня 2015 року

Національний банк прийняв рішення продовжити на 3 місяці дію низки адміністративних інструментів регулювання валютного ринку. З цією метою прийнято постанову від 1 грудня 2014 року № 758 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України», яка набирає чинності з 3 грудня 2014 року та діє до 3 березня 2015 року включно.

Згідно з зазначеною Постановою збережено вимоги щодо обов’язкового продажу в розмірі 75 % надходжень в іноземній валюті та 90-денний граничний строк розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів.

Крім того, для гармонізації грошово-кредитного ринку запропоновано нові привабливі інструменти регулювання ринку, а саме:

- з метою створення умов для припливу коштів у банківську систему банкам запропоновано здійснювати випуск іменних ощадних (депозитних) сертифікатів, номінованих як у національній, так і в іноземній валютах, зі строком обігу не менше шести місяців та їх погашення без обмеження сум після настання терміну, зазначеного в сертифікаті;

- з метою розвитку співпраці з міжнародними та іноземними фінансовими інституціями, резиденти-гаранти (поручителі), що одержали індивідуальну ліцензію Національного банку України, мають право переказувати іноземну валюту на виконання забезпечених гарантією (порукою) зобов’язань за кредитами, наданими міжнародними фінансовими організаціями або іноземними експортно-кредитними агентствами;

- враховуючи важливість благодійної діяльності в умовах проведення антитерористичної операції на території України, Національний банк України прийняв рішення про звільнення від обов’язкового продажу благодійної допомоги, що надходить в іноземній валюті на користь її набувачів.

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»