• Посилання скопійовано

Нацбанк зняв вимогу продажу з благодійної допомоги у валюті

Національний банк України звільнив від обов'язкового продажу 75% валютних коштів, що надійшли з-за кордону в якості благодійної допомоги

 Нацбанк зняв вимогу продажу з благодійної допомоги у валюті

Об этом говорится в постановлении №758 от 1 декабря, сообщает пресс-служба регулятора в Facebook.

"Не подлежат обязательной продаже на межбанковском валютном рынке Украины поступления в иностранной валюте, поступившие в качестве благотворительной помощи в пользу ее получателей", - сказано в постановлении.

Таким образом, Нацбанк разрешил резидентам-гарантам, получившим индивидуальную лицензию НБУ, переводить иностранную валюту на выполнение обеспеченных гарантией обязательств по кредитам, предоставленным международными финансовыми организациями или иностранными экспортно-кредитными агентствами.

В НБУ отметили, что такое решение принято, учитывая важность благотворительной деятельности в условиях АТО. Документ вступает в силу с 3 декабря 2014 г.

Напомним, накануне Нацбанк утвердил положение о надзоре за платежными системами и системами расчетов.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»