• Посилання скопійовано

Нацбанк розпочинає регулярні аукціони з купівлі валюти

З метою накопичення міжнародних резервів Національний банк України планує найближчим часом розпочати практику проведення аукціонів з купівлі іноземної валюти

Нацбанк розпочинає регулярні аукціони з купівлі валюти

Купувати валюту без ризику негативного впливу на обмінний курс гривні регулятору дозволяє багатомісячна стабілізація валютного ринку, а також очікуваний значний приплив в країну валютних надходжень від продажу нового врожаю.

Придбання валюти регулятором відбуватиметься у невеликих обсягах. «Сума валюти, яку купуватиме НБУ, складатиме до 10 мільйонів доларів США на день. Іншими словами, регулятор може придбати, наприклад, 5 або 7 млн доларів США – залежно від суми, яку учасники пропонуватимуть за прийнятною ціною, -  пояснює Директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко. - Це також дозволить уникнути тиску на обмінний курс гривні».

Планується, що це будуть  аукціони, в яких зможуть приймати участь всі банки. Вони  зможуть подавати декілька заявок за різними курсами,  і Національний банк буде задовольняти заявки, починаючи з найнижчого курсу продажу іноземної валюти. При цьому регулятор лишає за собою право визнати аукціон як такий, що не відбувся, якщо від банків надійдуть неприйнятні пропозиції.

Деталі  щодо проведення аукціонів, зокрема дата і час, обсяг купівлі тощо, будуть оприлюднюватися окремо перед кожним з аукціонів.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»