• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики оголосило війну роботодавцям, які не виплачують зарплати

На сьогодні у цілому по Україні заборгованість із виплати заробітної плати досягла 2 млрд грн

Мінсоцполітики оголосило війну роботодавцям, які не виплачують зарплати

Міністерство соціальної політики України оголошує війну недобросовісним роботодавцям, які не виплачують заробітні плати, порушуючи тим самим конституційні права громадян. Про це в ефірі 5 каналу заявив Міністр Павло Розенко.

 Розенко поінформував, що на сьогодні, у цілому по Україні, заборгованість із виплати заробітної плати досягла позначки 2 млрд грн. „Це ненормальний процес, коли порушується основне соціальне право українця. Безумовно, є негативні процеси, пов’язані із ситуацією на Сході України, де підприємства, на жаль, об’єктивно не можуть розрахуватися зі своїми працівниками. Але є й інша складова – недобросовісність роботодавців, які, прикриваючись воєнними діями, порушують права громадян”, - сказав він.

 Така ситуація, за словами Міністра, серед іншого, була спровокована і тим, що протягом року діяв мораторій на перевірку суб’єктів підприємницької діяльності. „Але Верховна Рада України цей мораторій не продовжила і з 1 липня його скасовано. Міністерство соціальної політики зараз займе абсолютно жорстку позицію - ми оголошуємо війну недобросовісним роботодавцям, які порушують конституційні права громадян”, - заявив глава Мінсоцполітики.

 „Хочу наголосити, що за порушення законодавства у сфері оплати праці передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність. І це повинні усвідомити всі керівники підприємств, які не виплачують людям заробітні плати. Ми будемо здійснювати всі заходи для того, щоб захистити права українців. І результати, переконаний, ми дуже швидко побачимо”, - запевнив Павло Розенко.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»