• Посилання скопійовано

Уряд ініціює двократне збільшення мінімальної зарплати – до 3200 гривен

Прем'єр-міністр заявив, що з 1 січня жоден працюючий українець не повинен отримувати зарплату менше 3200 грн

Уряд ініціює двократне збільшення мінімальної зарплати – до 3200 гривен

Про це заявив Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу, 26 жовтня. 

 

Кабмін про підвищення зарплати

"Ми пропонуємо, щоби у 2017 році мінімальна заробітна плата в Україні дорівнювала 3200 гривень. Ми з вами забезпечимо в країні двократне збільшення мінімальної заробітної плати. Це означає єдине, що з 1 січня жоден громадянин України не буде отримувати менше ніж 3200 грн", - заявив Володимир Гройсман, презентуючи рішення Уряду.

Прем’єр-міністр зазначив, що ця ініціатива попередньо була обговорена з Президентом України, представниками фракцій коаліції Парламенту, усередині Уряду і було знайдене спільне рішення, яке дає можливість зробити перші кроки з наведення порядку і оцінки праці українських громадян.

Голова Уряду наголосив, що праця українських громадян є недооцінена. У зв'язку з цим, "потрібно створити систему, за якої праця українських громадян розпочне отримувати належну заробітну плату", - наголосив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр нагадав, що Уряд напередодні затвердив споживчий кошик, який у 2017 році дорівнюватиме 3200 грн. Таким чином, вперше за 25 років незалежності мінімальна заробітна плата громадян дорівнює реальному, фактичному і юридичному прожитковому мінімуму.

"У країні цього ніколи не було. Люди завжди жили за межею можливого. Вони вдвічі менше отримували кошти, ніж мінімально необхідні для життя", - зазначив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман також закликає приватний сектор якомога швидше запровадити нові стандарти оплати праці та забезпечити заробітні плати для працівників не менше мінімального розміру у 3200 грн.

"Дуже важливо, щоб у приватному секторі поставилися до цього питання із розумінням і якомога швидше запровадили такі стандарти", - зазначив Володимир Гройсман, коментуючи рішення Уряду щодо двократного збільшення мінімальної заробітної плати.

Він зазначив, що лишається два місяці на підготовку до набуття чинності такого рішення.

"Усі мають розуміти: менше 3200 грн ніхто в Україні більше заробляти не буде. 3200 плюс - будь ласка. Але мінімальна заробітна плата має бути витримана", - наголосив він.

 

Павло Розенко про зростання мінімальної зарплати та субсидії

Своєю чергою, після засідання Уряду Віце-прем'єр-міністр України  Павло Розенко заявив, що зростання мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень не вплине на розмір субсидії, призначеної в опалювальному сезоні 2016-2017 років

Він пояснив, що для розрахунку розміру субсидій у цьому опалювальному сезоні враховуються доходи за минулий – 2015 - рік."Тому в цьому році, для людей, які отримують субсидії, це буде позитивний момент, у них просто з'являться додаткові кошти», - сказав він.

За словами Павла Розенка, корекція розміру субсидій з урахуванням підвищення заробітних плат буде проводитися вже в наступному опалювальному сезоні. «Очевидно, що вже з наступного опалювального сезону люди будуть отримувати трошки менші субсидії, але їх достаток буде рости. Ми потроху будемо балансувати цю модель за рахунок збільшення доходів громадян ", - заявив Віце-прем’єр, додавши, що в наступному році не передбачається збільшення ціни ні на газ, ні на житлово-комунальні послуги.

 

А що каже ДФСУ з цього приводу?

Про необхідність підвищення мінімальної заробітної плати повідомив і Голова ДФС України Роман Насіров.

За його словами, сьогодні одна з найважливіших ініціатив ДФС одержала підтримку Кабінету Міністрів України. Уряд планує збільшення мінімальної заробітної плати – до 3200 гривень.  Це лише перший крок, наступного року заробітна плата має бути збільшена до 5 000 грн, а потім і до 7500 гривень.

«Збільшення мінімальної заробітної плати - ще один важливий крок на шляху до виведення економіки з тіні, повного знищення такого явища як «зарплата у конвертах». А це, в свою чергу, збільшення надходжень до бюджету», - наголосив очільник ДФС.

Він підкреслив, що на сьогодні фіскальна служба перевиконує плани з надходжень до бюджетів всіх рівнів.

«Це означає, що всі передумови для фактичного збільшення мінімальної заробітної плати є. Наш прямий обов'язок – забезпечити стабільність економіки та добробут громадян», - зазначив Роман Насіров. 

Читайте також: 

Все про підвищення зарплати у 2017 році - у запитаннях та відповідях

Порошенко закликав бізнес підвищити зарплати українців мінімум на 20-30%

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»