• Посилання скопійовано

Компенсація за невикористані дні відпустки: роз'яснює Мінсоцполітики

Мінсоцполітики зауважило, що на додаткові відпустки не поширюються умови компенсації щорічних відпусток

Компенсація за невикористані дні відпустки: роз'яснює Мінсоцполітики

Мінсоцполітики у листі від 19.01.2017 р. №132/0/101-17/284 нагадує, що згідно з ч. 4 ст. 24 Закону про відпустки за бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути меншою ніж 24 календарних дні.

Тобто за бажанням працівника після використання ним за робочий рік, за який надається відпустка, не менше ніж 24 календарних дні щорічних відпусток (основної та додаткових) за решту днів невикористаних щорічних відпусток за цей самий робочий рік може бути виплачено грошову компенсацію.

Проте Мінсоцполітики звертає увагу, що додаткова відпустка працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - інваліда з дитинства підгрупи А I групи, та додаткові відпустки у зв’язку з навчанням не належать до щорічних відпусток. А отже, на них не поширюються наведені вище умови компенсації щорічних відпусток.

Усі новини на тему відпусток>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»