• Посилання скопійовано

«Підвищення «мінімалки» можливе за умови перевиконання доходів бюджету», — А. Рева

Міністр соцполітики Андрій Рева розповів, коли підвищать мінімальну заробітну плату в Україні

«Підвищення «мінімалки» можливе за умови перевиконання доходів бюджету», —  А. Рева

У бюджеті поки що немає коштів для підвищення мінімальної зарплати, а чи зможе уряд знайти необхідні кошти, стане зрозуміло на початку липня цього року. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, підвищення можливе за умови перевиконання доходів бюджету.

«У першому кварталі було недовиконання бюджету майже на 6 мільярдів. У травні практично вийшли «в нуль». За підсумками червня – ми зараз дивимося. Можна буде сказати тільки на початку липня», – заявив Андрій Рева.

Він пояснив, що підвищення «мінімалки» потребуватиме додаткових перерахувань коштів із державного бюджету в місцеві. На думку міністра, є кілька варіантів, де віднайти необхідні гроші, – митниця та тіньова зайнятість.

«Треба збільшувати дохідну частину бюджету. Зараз ви бачите, які заходи вживаються щодо контрабанди на митниці. Впродовж літа ми вживатимемо серйозних заходів щодо "тіньової" зайнятості, відносно тих «рабовласників», які не хочуть реєструвати людей», – зазначив Андрій Рева.

Він додав, що також треба буде попрацювати з місцевими органами влади щодо «справедливого перерозподілу доходів від ПДФО», щоб при підвищенні мінімальної зарплати уряду не довелося збільшувати фінансування місцевих бюджетів.

***

Як повідомлялося, з 1 січня 2018 року прожитковий мінімум становить 1 700 гривень, а мінімальна зарплата - 3 723 гривні. Докладніше про це читайте тут та тут>>

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Гройсман висловив свою позицію щодо ситуації мінімальної зарплати. За словами політика, реальна заплата у перші 5 місяців 2018 р. зростала приблизно на 19%. Такі показники, на думку Гройсмана, дають позитивне прогнозування - підвищення «мінімалки» до 10 тисяч гривень до кінця року. Про це читайте тут>>

Джерело: Радіо Свобода

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»