• Посилання скопійовано

Увага! Президент підписав закон про підвищення мінзарплати з 1 вересня

У суботу, 29 серпня, В. Зеленський підписав законопроект №3963. Ним передбачено збільшення зарплати з 1 вересня на 277 грн (з 4723 грн до 5000 грн)

Увага! Президент підписав закон про підвищення мінзарплати з 1 вересня

Сьогодні, 29 серпня, Президент В. Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» №822-ІX (законопроект №3963). Про це йдеться в інформації з офіційного сайту Президента.

За текстом законопроєкту, Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. На момент підготовки цієї новини (вечір суботи 29 серпня) остаточний тект Закону не був оприлюднений (про це повідомимо додатково).

Законопроєктом передбачено, що з 1 вересня 2020 року мінімальна зарплата становитиме:

  • у місячному розмірі- 5000 грн (зараз 4723 гривні);
  • у погодинному розмірі - 29,2 грн (зараз 28,31 гривні).

 

UPD_31.08.2020 о 17:05

З'явився текст Закону №822. Його можна переглянути за посиланням

***

Якими будуть наслідки такого підвищення, ми розповіли у трьох аналітичних статтях:

  1. Які наслідки для роботодавців? Як тепер будемо нараховувати та оподатковувати зарплату, лікарняні та декретні? Читайте у цій статті (плюс 5 прикладів);

  2. Як зміняться розміри ЄСВ та ЄП для фізосіб-підприємців? Скільки ЄСВ доведеться сплачувати з 1 вересня 2020 року роботодавцям та підприємцям за себе? Чи зміняться розміри єдиного податку для фізосіб І та ІІ груп? Про це тут;

  3. Як збільшаться штрафи за порушення трудового законодавства? Розмір місцевих податків та деякі правила оподаткування податком на прибуток залежать від мінімальної зарплати на 1 січня. Тому вони залишаються незмінними до кінця 2020 року. А ось фінансові штрафи за порушення трудового законодавства – збільшаться. Як саме – розказуємо тут.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»