• Посилання скопійовано

З 1 вересня – мінімальна зарплата 5000 грн: прийнято закон!

Сьогодні, 25 серпня, нардепи прийняли в цілому президентський законопроект №3963. Ним передбачено збільшення зарплати з 1 вересня на 277 грн (з 4723 грн до 5000 грн)

З 1 вересня – мінімальна зарплата 5000 грн: прийнято закон!

25 серпня на черговому засіданні ВРУ прийнято в цілому президентський законопроект №3963 «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати. Його підтримали 295 нардепів.

Поки що остаточний тект Закону не оприлюднений. Про це повідомимо додатково.

Законопроектом передбачено, що з 1 вересня 2020 року мінімальна зарплата становитиме:

  • у місячному розмірі – 5000 грн (зараз 4723 гривні);
  • у погодинному розмірі – 29,2 грн (зараз 28,31 гривні).

Крім того, Кабмін має забезпечити з 1 вересня 2020 року підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери для забезпечення збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника 1 тарифного розряду цієї Єдиної тарифної сітки та мінімальної заробітної плати.

За текстом проекту, Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Станом на 18:00 31 серпня в «Голосі України» було опубліковано Закон «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» №822. 

 

UPD_29.08.2020

За інформацією картки законопроекту 3963  29 серпня закон направлено на підпис Президенту. Чекаємо далі.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»