• Посилання скопійовано

Конкретну посаду може обіймати тільки один працівник з відповідним окладом

Перш ніж прийняти на роботу нового працівника, слід звільнити працівника, який обіймав дану посаду

Конкретну посаду може обіймати тільки один працівник з відповідним окладом

Мінсоцполітики наголошує, що для дотримання штатної дисципліни штатним розписом підприємства визначається, що конкретну посаду може обіймати тільки один працівник з відповідним окладом. У зв'язку з цим, перш ніж прийняти на роботу нового працівника, слід звільнити працівника, який обіймав дану посаду.

Якщо мова йде про зміну матеріально відповідальних осіб, то на день прийому-передачі справ проводиться інвентаризація.

У день звільнення матеріально відповідальна особа повинна передати матеріальні цінності, за які несе відповідальність. При цьому складаються акти приймання-передачі матеріальних цінностей і з новим працівником укладається договір про повну матеріальну відповідальність.

Але оскільки це останній робочий день працівника, який звільняється, то нового працівника прийняти на роботу не можна. Правомірним буде тимчасове призначення працівника установи для виконання такої роботи з числа осіб у межах тієї ж категорії персоналу. При цьому видається відповідний наказ керівника і з таким працівником укладається договір про повну матеріальну відповідальність. 

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»