• Посилання скопійовано

Лікарняний під час неоплачуваної відпустки на період АТО: чи буде допомога з Фонду?

Фонд з ТВП надав роз’яснення щодо виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності працівнику, за час його хвороби, яка припала на період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати

Лікарняний під час неоплачуваної відпустки на період АТО: чи буде допомога з Фонду?

Фахівці Фонду з ТВП у листі від 17.11.2016 р. № 2.4-46-2015 зазначили, що матеріальне забезпечення та соцпослуги за страхуванням у зв’язку з ТВП застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), призначаються та надаються за основним місцем роботи. Згідно із частиною першою ст. 22 Закону №1105 допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати.

Своєю чергою п. 6 частини першої ст. 23 Закону №1105 передбачено, що допомога з ТВП не надається за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження зарплати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням.

Пунктом 18 ст. 25 Закону «Про відпустки» визначено, що відпустка без збереження зарплати за бажанням працівника надається в обов’язковому порядку працівникам на період проведення АТО відповідному населеному пункті з урахуванням часу, необхідного для повернення до місця роботи, але не більш як 7 календарних днів після прийняття рішення про припинення антитерористичної операції.

Отже, у цьому випадку допомога по тимчасовій непрацездатності працівнику, за час його хвороби, яка припала на період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, не надається.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»