• Посилання скопійовано

Використання відпусток за свій рахунок на період АТО буде можливим лише на окремих територіях

Кабмін ухвалив законопроект, яким чітко визначено, у яких населених пунктах працівники зможуть користуватися правом на відпустку без збереження зарплати на період проведення АТО

Використання відпусток за свій рахунок на період АТО буде можливим лише на окремих територіях

З метою раціонального використання відпусток без збереження зарплати Уряд схвалив проект Закону України „Про внесення зміни до статті 25 Закону України „Про відпустки” (щодо відпусток працівникам на період проведення антитерористичної операції)”. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Розробленими змінами чітко визначено, у яких населених пунктах працівники зможуть користуватися правом на відпустку без збереження зарплати на період проведення АТО (а саме на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, і на лінії зіткнення).

Окрім того, передбачається право керівникам підприємств, установ та організацій відкликати працівників, якщо підстав, за якими таку відпустку було надано, уже немає.

Реалізація акта, на думку Мінсоцполітики, сприятиме раціональному використанню працівниками відпусток на період проведення АТО, уникненню зловживань з боку працівників і ефективній роботі розміщених на території Луганської та Донецької областей підприємств, установ та організацій, які можуть проводити діяльність в умовах відсутності бойових дій.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»