• Посилання скопійовано

Чи можна ввести до штатного розпису посаду, якої немає у Класифікаторі професій

Професійна назва роботи “водій кари” у ДК 003:2010 “Класифікатор професій” не передбачена, тож вводити її до штатного розпису не можна. Для назви “водій кари” необхідно знайти у Класифікаторі професій відповідник

Чи можна ввести до штатного розпису посаду, якої немає у Класифікаторі професій

Держпраці у Полтавській області зазначила, що оскільки професійна назва роботи “водій кари” у Національному класифікаторі України ДК 003:2010 “Класифікатор професій”, затвердженому наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327 (далі — КП), не передбачена, а згідно з п. 2.14 Інструкції №58, записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнятий працівник, виконуються для робітників і службовців відповідно до найменування професій і посад, зазначених у КП, то вводити  таку назву  до штатного розпису не можна. Тобто, для назви “водій кари” необхідно знайти у КП відповідник.

Для навантаження, розвантаження та перевезення вантажів на промислових підприємствах, складах, базах, залізничних станціях, у портах застовуються компактні транспортні засоби –  електро- та автовізки різних систем, в тому числі обладнані підйомними платформами та кранами. Вони також можуть називатися  або “підлоговий транспорт”, або “автокар”, “електрокар”.

У КП передбачається професійна назва роботи “Водій електро- та автовізка” з кодом КП 8334.

Кваліфікаційні характеристики та перелік основних робіт,  які  властиві для професії водій електро- та автовізка, є у випусках ДКХП:

1 — “Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності” (затверджений наказом Мінсоцполітики від 29.12.2004 р. № 336);

87 — “Житлово-комунальне господарство населених пунктів” (затверджений наказом Держкомбуду від 14.06.1999 р. № 144 із змінами).

Застосування цієї посади не обмежене певними галузями. Її може впровадити будь-яке підприємство. Саме цю посаду доцільно включити до штатного розпису.

***

Читайте також:

Як правильно в штатному розписі відобразити посади

Штатний розпис на підприємстві: коротко про головне від Держпраці

Держпраці — про розроблення штатного розпису (і Класифікатор професій)

Джерело: Держпраці у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»